ovoschi

овочі є найкориснішою для здоров'я їжею, вони зміцнюють здоров'я

Потрібне про овочі

Салат із селери

Селера досить відоме й популярне пряна рослина, яку ми часто використовуємо як приправи.  Але з цієї рослини можна готує і справжні страви, які відрізняються не тільки дивовижним смаком, а й цілющими властивостями: адже  селера крім цілого букету корисних речовин і мінералів, P містить противиразковий вітамін U.

Крім того, селера збуджує, посилює виділення шлункового соку, зменшує скупчення газів у шлунку та кишечнику, захищає від гнильних процесів в шлунково-кишковому тракті. Регулярне вживання селери помітно підвищує загальний тонус організму, збільшує фізичну і розумову працездатність.

Благотворно впливає селеру і на нервову систему, тому його рекомендують при неврозах, виснаженні нервової системи, астенії, порушеннях сну. Властивість селери очищати організм від шлаків і зменшувати відкладення солей робить його вживання корисним при подагрі, ревматизмі та артритах, захворюваннях сечового міхура, нирок і печінки. А ще селера нормалізує обмін речовин, тому його рекомендують для лікувального  при ожирінні та цукровому діабеті.

Рецепти страв з селери Салат із селери з солоним огірком потрібно: 1 корінь селери, 1 солоний огірок, рослинне масло, сіль, цукровий пісок, зелень, лимонний сік.  Селера для салату можна використовувати як свіжим, так і бланшовані (бланшований селера не темніє, має дуже ніжний смак). Очищений селера натирають стружкою і відразу ж збризкують лимонним соком або розчином оцту, щоб не потемнів.

Огірок, дрібно нарізають, перемішують з селерою, додають рослинне масло, сіль, цукор. Посипають салат подрібненою зеленню.  Салат з селери з апельсинами Буде потрібно: 1 корінь селери, 1 апельсин, рослинне масло, соєвий соус, лимонний сік, сіль, цукровий пісок.  Очищений селера натирають на тертці овочевий, збризкують лимонним соком, додають часточки апельсина, заливають маслом, посипають сіллю і цукром за смаком, розмішують.

Салат з ріпи, селери і моркви  Буде потрібно: 300 г ріпи, селери (корінь) 200 г, 100 г моркви, масла рослинного 50 г, 1 лимон, сіль за смаком. Овочі промивають, очищають, натирають на крупній тертці, заправляють рослинним маслом, соком лимона, солять, перемішують.  Салат з черешкові селери з кальмарами потрібно: селери черешкові 200 г, кальмарів відварних 200 г, крабових паличок 200 г, 4 яйця, цибулі-порею 100 г, майонезу 200 г.

Кальмари обдають окропом, потім звільняють від плівок і платівок , відварюють протягом трьох хвилин, нарізають. Черешкова селера, цибуля-порей (білу частину, без пір'я) промивають, очищають, нарізають кубиками. Все з'єднують, заправляють майонезом.  Салат з черешкові селери, огірків, яєць і моркви  Буде потрібно: селери черешкові 200 г, 200 г огірків, 1 яйце, 200 г моркви, сметани за смаком. Морква відварюють у невеликій кількості води, охолоджують.

Нарізають кубиками селеру, огірки, зварені круто яйця і моркву. Все змішують і заправляють сметаною або майонезом.  Салат з моркви, томатів, селери, кабачків  Буде потрібно: 500 г моркви, томатів 1 кг, кабачків 1 кг, зелені селери 100 г, масла рослинного 100 г, цукрового піску 50 г, солі 40 г, лимонної кислоти 3 р.

Морква, томати та кабачки миють, нарізають кружечками, селера великими шматками, додають сіль, цукор, рослинна олія і добре перемішують. Після виділення соку кип'ятять 15-20 хвилин, розливають у стерильні банки, закочують і перевертають кришкою вниз.  Суп з коренем селери потрібно: картопля 300 г, селера 200 г, цибуля-порей 100 г, морква 100 г, масло (будь-яке) 50 г, горіхи, часник за смаком.

Картопля дрібно нарізають, заливають окропом і ставлять на вогонь. Корінь селери, цибулю, моркву подрібнюють і пасерують. Коли картопля звариться (а це займе 5-7 хвилин), додають підготовлені овочі, кип'ятять ще 1 хвилину. Готовий суп заправляють розтертими з часником горіхами.  Смажений селеру з сиром потрібно: селера кореневої, рослинне масло, твердий сир, сіль за смаком.

Селера миють, очищають, нарізають соломкою. Пасерують на олії. При подачі на стіл посипають тертим твердим сиром.  Селера з макаронами й сиром потрібно: селера кореневої, великі макарони, сир, масло рослинне, сіль за смаком, червоний солодкий перець.  Селера миють, очищають, нарізають тонкою соломкою і пасерують на олії. Великі макарони відварюють до готовності в підсоленій воді і промивають.

Потім макарони і селеру змішують, додавши свіжий сир. Прикрашають страву зверху колечками солодкого червоного перцю.  Картопляне пюре з селерою і морквяним соком потрібно: картопля 500 г, селера 100 г, морквяний сік 50 г, масло вершкове 50 г, сіль за смаком.  Картоплю і пастернак миють, чистять, ще раз миють, заливають окропом і відварюють.

Відвар зливають, а гарячий картопля і коріння протирають через сито, додають вершкове масло, сіль, морквяний сік і ретельно розмішують або збивають.  Голубці пісні з селерою потрібно: cельдерей кореневої 500 г, цибуля ріпчаста 200 г, морква 200 г. масло рослинне 100 г, рис 200 р.  Селера і моркву миють, очищають і натирають на великій тертці. Цибуля ріпчаста очищають і дрібно нарізають. Всі овочі пасерують на рослинному маслі протягом 1-2 хвилин.

Рис промивають і замочують на 2 години, заливши окропом, потім з'єднують з пасеровані овочі, солять і перемішують. Загортаючи приготований фарш у капустяні листки, формують голубці у вигляді конверта, укладають їх у каструлю, заливають підсоленим окропом або сметаною і тушкують під кришкою до готовності близько 30 хвилин на повільному вогні.  Селера, тушкований з помідорами

потрібно: коріння селери 6 шт, помідорів 4 шт, рослинного масла 3 ст. л, сметани 2 ст. л, борошна 1 ст. л, цукру 1 ст. л, зелені петрушки, кропу, сіль за смаком  Варена селера очищають, нарізають кубиками, обсмажують в рослинному маслі, додають очищені нарізані помідори, пересипають борошном, солять, гасять до готовності.  У готове блюдо додають цукор, сметану, дрібно нарізану зелень петрушки, кропу.  Селера, тушкований з овочами

Буде потрібно: 600 г селери, моркви 160 г, ріпчастої цибулі 120 г, 200 г помідорів, бульйону або м'ясного соку 200 г, вершкового масла 100 г, перцю, солі за смаком.  Корінь селери із стеблом очищають, промивають і нарізають брусочками довжиною 5 см. Моркву, нарізану соломкою, і ріпчасту цибулю пасерують, не даючи їм зарум'яниться. З помідорів знімають шкіру, нарізають четвертушками.

У каструлю викладають: селера, спассировать цибулю і моркву, помідори, сіль, перець, заливають невеликою кількістю бульйону або м'ясного соку. Гасять 1 годину.  Пюре із селери потрібно: кореня селери 1 шт, вершків 1 / 8 л, масла 100 г.  Селера очищають, нарізають на шматочки і подрібнюють у міксері, потім кладуть у каструльку з розпущеним маслом, додають вершки, підігрівають, солять, перчать і подають на стіл.

Тушкований селера з морквою потрібно: кореня селери 4 шт, води 1 стакан, моркви 4 шт, рослинного масла 2 ст. л., зелені кропу 1 ст. л, солі за смаком.  Підготовлені селеру і моркву нарізують кільцями, викладають у посуд, додають воду, сіль і тушкують при закритій кришці 7-8 хвилин, періодично помішуючи. Потім посипають подрібненою зеленню кропу і подають до столу. Інформація була взята з сайту arushanov-robert.ru

салат з моркви, черешкова селера, властивості селери, зелень петрушки




блюдо буряк вітамін дієта зелень картопля коренеплід корінь селери кріп морква овоч ожиріння петрушка редька розсада рослину ріпа салат селера сік сік селери томат хрін цибуля часник

© Copyright ovoschi.pl.ua All Rights Reserved

всі овочі корисні для здоров'я